reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak Rossini

Ingredience:

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 šalotky
  • 10 kuliček celého pepře
  • 0,7 l vína Sauvignon Blanc
  • olivový olej

Maso vcelku očistíme, utáhneme do folie, folii vidličkou propícháme, vložíme do přiměřeně velké nádoby, přidáme tymián, plátky šalotky, celý pepř a zalijeme vínem. Takto necháme v chladu odležet 12 hodin.

Folii sejmeme, maso osušíme, naporcujeme a na steakové pánvi s trochou olivového oleje opečeme z každé strany 2 minuty, poté dopečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 5 minut.

Hotové steaky pokládáme na připravené tousty (veškeré další komponenty pokrmu jsou popsány níže), osolíme, navršíme opečená foie gras, nastrouháme lanýž a přelijeme madeirskou omáčkou. Podáváme se šafránovými brambůrky.

Tousty

  • 4 plátky toustového chleba
  • 3 vařené morkové kosti
  • 50 g másla
  • snítka plocholisté petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Morkové kosti uvaříme a vyjmeme z nich obsah, na pánvičce na másle opečeme, propasírujeme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a česnekem utřeným se solí.

Těsně před podáváním tousty nasucho opečeme, obalíme v morkovém másle. Na talíři na ně poklademe steak.

Madeirská omáčka

  • 1 šalotka
  • 50 g másla
  • 200 ml demi-glace
  • 100 ml madeirského vína
  • podle potřeby červené víno nebo masový vývar na zředění

Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, zalijeme demi-glace, madeirským vínem a podle potřeby zředíme červeným vínem nebo masovým vývarem.

  • 120 g foie gras
  • hladká mouka

Játra obalíme v hladké mouce a na pánvi je na troše olivového oleje zprudka opečeme z obou stran.

  • lanýže

Příloha

  • šafránové brambory

Zdroj: Hovězí steak Rossini; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1552-hovezi-steak-rossini/  [On-line 28.02.2015]

 

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 3 = šest


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.