Ingredience:
- 1 balení špaget nebo jiných těstovin
- 2 mladé malé cukety
- 10 výhonků zeleného chřestu
- ½ šálku lusků cukrového hrášku
- ½ šálku zelených fazolek
- ¼ šálku pinií
- 1 menší brokolice
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 200 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 4 menší rajčata
- čerstvá bazalka
- 1 šálek smetany
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- 1 chilli paprička
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- trs plocholisté petrželky
Zeleninu nakrájíme dle tvaru použitých těstovin, tj. při použití špaget na nudličky, při použití vřeten na špalíčky atd. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme na půl minuty spařit zeleninu, kterou ihned ochladíme ve vodě s ledem. Poté scedíme a osušíme.
Do vody od zeleniny dáme vařit těstoviny.
Mezitím na pánvičce rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme nasekaný česnek a opečeme rozpůlená rajčata. Vyjmeme je z pánve, přidáme máslo a olej a chilli papričku, opečeme žampiony a vložíme prohřát zeleninu kromě rajčat. Zalijeme smetanou s parmezánem, přidáme naběračku vody z těstovin, dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Zdobíme orestovanými rajčátky, petrželkou a snítkou bazalky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spaghetti-primavera-20-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář