reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špaldový ovocný koláč

Na 12 kousků potřebujeme:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky,
  • 10 g kypřícího prášku bez fosfátů,
  • 1 lžičku kuzu (přírodní škrob z kořene japonského vinného keře),
  • 2 lžíce rýžového sirupu,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • špetku vanilkových semínek,
  • 1 lžičku nastrouhané kůry z BIO citronu,
  • 130 ml rýžového nebo sojového mléka,
  • 300 g jahod nebo jiného ovoce

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem. Kuzu rozpusťte ve vodě a promíchejte s moukou. Pak přidejte rýžový sirup, olej, citronovou kůru, vanilku a sojové mléko a promíchejte. Těsto vlijte do koláčové formy. Jahody pokrájejte na čtvrtky a urovnejte je na povrch koláče. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spaldovy-ovocny-kolac-26-7-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.