reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělské emapanadas s tuňákem

16–18 kusů

těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 80−100 ml bílého vína
  • sůl
  • mouka na podsypání
  • 1 vejce na potření

Mouku smícháme se solí, změklým máslem, přidáme dvě vejce rozšlehaná s bílým vínem a zpracujeme hladké, poměrně tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladu odležet. Mezitím si připravíme náplň.

tuňáková náplň

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ červené papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 120 g loupaných rajčat z konzervy
  • 120 g tuňáka z konzervy
  • hrst plocholisté petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nadrobno nakrájenou papriku, orestujeme, vmícháme rajský protlak, loupaná rajčata a vydusíme do husté kaše. Přidáme tuňáka, nasekanou petrželku, ochutíme pepřem a solí.

Z těsta vyválíme plát 2 mm silný. Pomocí kulaté formičky o průměru cca 10 cm vykrajujeme kolečka, zlehka potíráme rozšlehaným vejcem se solí, do středu navršíme náplň, přehneme, slepíme a prsty stlačíme, poté ještě vidličkou umáčkneme a vytvoříme tak ozdobný okraj. Potíráme rozšlehaným vejcem, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Podávat můžeme teplé i studené.

Zdroj: Španělské emapanadas s tuňákem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1351-spanelske-emapanadas-s-tunakem/ [On-line 24.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.