- 1 kg brambor
- 2 žloutky
- 120 g hrubé mouky
- 20 g másla
- strouhanka
- česnek
- 300 g nivy
- kyška
- sůl
- pepř
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nadrobno nastrouháme. Přidáme změklé máslo, žloutky a zahustíme moukou. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme a prohněteme. Z těsta uděláme placičky, které obalíme ve strouhance. Lépe se vám budou dělat placičky menší, nebudete mít problémy s jejich pečením a obracením. Takto připravené je smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Z kyšky, prolisovaného česneku a nastrouhané nivy připravíme omáčku, kterou ještě přisolíme a připepříme. Na talíř nalijte pikantní omáčku a do ní natrhejte bramborové placičky na malé kousky. Ozdobte nasekanou zelenou pažitkou.
Poslední tip, trik či komentář