reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenát nebo kapusta trošku jinak

4 porce:

  • 1 balíček mraženého špenátu nebo kapusty
  • 1/8 l mléka
  • 1 lžíce polohrubé mouky nebo lžíce strouhanky
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • 8 středně velkých brambor
  • 10 dkg anglické slaniny nebo tučné z uzeného masa
  • 3 špekáčky
  • petrželka nebo pažitka

Špenát nebo kapustu dáme podusit na malé množství vody. Když už je zelenina hotová, přidáme 1/8 l mléka, do kterého jsme zakvedlali 1 lžíci polohrubé mouky, případně strouhanky, přidáme podle chuti rozetřený česnek. Kdo jej nesnáší, vynechá. A ochutíme pepřem, solí, stáhneme na okraj plotny a přidáme podle svého odhadu kousek čerstvého másla.
K tomuto jednoduchému špenátu či kapustě podáváme jako přílohu asi 8 středně velkých vařených oloupaných brambor, které nakrájíme na plátky a okmínujeme. Na pánvi vyškvaříme asi 10 dkg anglické slaniny, nebo tučného od uzeného masa, přidáme na kostičky nakrájené 3 špekáčky a dorestujeme. Tuto směs navršíme na připravené brambory, dochutíme pepřem, solí, petrželkou nebo pažitkou. Řádně prohřejeme a naběračkou dáváme na talíř k připravenému špenátu nebo kapustě.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.