4 porce:
- 1 balíček mraženého špenátu nebo kapusty
- 1/8 l mléka
- 1 lžíce polohrubé mouky nebo lžíce strouhanky
- česnek
- pepř
- sůl
- máslo
- 8 středně velkých brambor
- 10 dkg anglické slaniny nebo tučné z uzeného masa
- 3 špekáčky
- petrželka nebo pažitka
Špenát nebo kapustu dáme podusit na malé množství vody. Když už je zelenina hotová, přidáme 1/8 l mléka, do kterého jsme zakvedlali 1 lžíci polohrubé mouky, případně strouhanky, přidáme podle chuti rozetřený česnek. Kdo jej nesnáší, vynechá. A ochutíme pepřem, solí, stáhneme na okraj plotny a přidáme podle svého odhadu kousek čerstvého másla.
K tomuto jednoduchému špenátu či kapustě podáváme jako přílohu asi 8 středně velkých vařených oloupaných brambor, které nakrájíme na plátky a okmínujeme. Na pánvi vyškvaříme asi 10 dkg anglické slaniny, nebo tučného od uzeného masa, přidáme na kostičky nakrájené 3 špekáčky a dorestujeme. Tuto směs navršíme na připravené brambory, dochutíme pepřem, solí, petrželkou nebo pažitkou. Řádně prohřejeme a naběračkou dáváme na talíř k připravenému špenátu nebo kapustě.
Poslední tip, trik či komentář