reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátová roláda s ricottou

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g listového špenátu,
    ½ lžičky hořčice (bio),
    2 vejce (bílky, žloutky zvlášť),
    sůl, pepř,
    100 g sýru riccota

Špenát pečlivě opláchneme a otrháme tvrdé stonky. Spaříme jej horkou vodou, a sceďíme. Listy co nejjemněji nasekáme. Přendáme je do mísy, ochutíme hořčicí a zamícháme do nich žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do špenátu. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme špenátovou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Pak necháme korpus vychladnout.

Odstraníme pečící papír a na upečené těsto rozetřeme rozmíchaný sýr riccota ochucený solí a pepřem. Korpus svineme do rolády a necháme chvilku ztuhnout. Pak ji nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spenatova-rolada-s-ricottou-15-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.