Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g listového špenátu,
½ lžičky hořčice (bio),
2 vejce (bílky, žloutky zvlášť),
sůl, pepř,
100 g sýru riccota
Špenát pečlivě opláchneme a otrháme tvrdé stonky. Spaříme jej horkou vodou, a sceďíme. Listy co nejjemněji nasekáme. Přendáme je do mísy, ochutíme hořčicí a zamícháme do nich žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do špenátu. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme špenátovou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Pak necháme korpus vychladnout.
Odstraníme pečící papír a na upečené těsto rozetřeme rozmíchaný sýr riccota ochucený solí a pepřem. Korpus svineme do rolády a necháme chvilku ztuhnout. Pak ji nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spenatova-rolada-s-ricottou-15-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář