reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový fatayer

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžičky soli
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 60 ml vody

Na náplň:

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 250 g listového špenátu
  • 100 g sýra feta
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Pepř
  • Sůl
  • Koření Sumac

Na pánvi s olejem orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme. Špenát vymačkáme, aby v něm nezůstala voda, smícháme se sýrem feta a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Z hladké mouky, soli, oleje a vody si uděláme těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Poté ho rozválíme a vykrájíme z něj kolečka.

Náplň rozdělíme na kolečka, vytvoříme taštičky a pečeme 10 až 15 minut při 190 stupních.

Zdroj: Špenátový fatayer; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2726-spenatovy-fatayer/ [On-line 19.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.