Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 lžičky soli
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 60 ml vody
Na náplň:
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 malá cibule
- 250 g listového špenátu
- 100 g sýra feta
- 3 lžíce citronové šťávy
- Pepř
- Sůl
- Koření Sumac
Na pánvi s olejem orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme. Špenát vymačkáme, aby v něm nezůstala voda, smícháme se sýrem feta a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Z hladké mouky, soli, oleje a vody si uděláme těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Poté ho rozválíme a vykrájíme z něj kolečka.
Náplň rozdělíme na kolečka, vytvoříme taštičky a pečeme 10 až 15 minut při 190 stupních.
Zdroj: Špenátový fatayer; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2726-spenatovy-fatayer/ [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář