2 porce
Ingredience
- 150 g baby špenátu
- 100 g polníčku
- 2 plátky slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 40 ml červeného vinného octa
- 1 lžička hořčice
Tuhé stonky špenátu odlamujeme, protože špenát nebudeme tepelně upravovat, a tak by nám vadily. Listy dáváme do mísy na salát.
Začneme připravovat teplou zálivku: plátky slaniny nakrájíme na drobné nudličky, jarní cibulku nadrobno. Do rozpálené pánve s olejem vsypeme slaninu s cibulkou a asi minutu restujeme. Místo jarní cibulky se také může použít šalotka.
Do pánve vlijeme ocet a přidáme hořčici. Rozmícháme a svaříme. Vaříme asi 2 minuty, aby se tekutina svařila přibližně o třetinu. Horkou zálivkou přelijeme salát. Salát promícháme.
Zdroj: Špenátový salát s teplou zálivkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1631-spenatovy-salat-s-teplou-zalivkou/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář