reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový salát s teplou zálivkou

2 porce

Ingredience

  • 150 g baby špenátu
  • 100 g polníčku
  • 2 plátky slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 40 ml červeného vinného octa
  • 1 lžička hořčice

Tuhé stonky špenátu odlamujeme, protože špenát nebudeme tepelně upravovat, a tak by nám vadily. Listy dáváme do mísy na salát.

Začneme připravovat teplou zálivku: plátky slaniny nakrájíme na drobné nudličky, jarní cibulku nadrobno. Do rozpálené pánve s olejem vsypeme slaninu s cibulkou a asi minutu restujeme. Místo jarní cibulky se také může použít šalotka.

Do pánve vlijeme ocet a přidáme hořčici. Rozmícháme a svaříme. Vaříme asi 2 minuty, aby se tekutina svařila přibližně o třetinu. Horkou zálivkou přelijeme salát. Salát promícháme.

Zdroj: Špenátový salát s teplou zálivkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1631-spenatovy-salat-s-teplou-zalivkou/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.