4 porce
- 5 lžic olivového oleje
- hrst čerstvých bylinek (šalvěj, tymián)
- limetová šťáva ze 2 limet
- 2 limety celé
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce čerstvého zázvoru
- sůl
- mletý pepř
- 600 g kuřecích prsou
- 12 tygřích krevet
- 4 špejle
Z olivového oleje a limetové šťávy vymícháme v míse emulzi, přidáme nasekané bylinky, chilli papričku, nastrouhaný nebo najemno nakrájený zázvor, ochutíme solí a mletým pepřem. Do marinády naložíme na větší kostky nakrájené kuřecí maso a krevety, přidáme nakrájený limety a necháme marinovat šest až dvanáct hodin. Poté napícháme na špejle střídavě kousek masa, krevetu, limetu a ze všech stran grilujeme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-21.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=790
Poslední tip, trik či komentář