reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný rib eye steak a césar salát

4 porce

  • 800 g rib eye steaku
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl

Maso naporcujeme.

Kari pastu dobře rozmícháme v horké vodě s olivovým olejem. Marinádu necháme prochladnout a vložíme do ní porce masa, necháme je 12–24 hodin marinovat. Maso pečeme na grilu a po upečení osolíme hrubozrnnou mořskou solí.

Salát

  • 2 malé bílé bagetky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ančoviček
  • 3 žloutky
  • 2 střiky vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • špetka cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 hlávka římského salátu
  • 150 g parmazánu

Bagetky bez kůrky nakrájíme na kostky a ve středně vyhřátém grilu je vysušíme dokřupava.
Česnek a ančovičky nasekáme najemno.
V míse vymícháme žloutky s vinným octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí dohladka a postupně za stálého míchání přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit. Salát nakrájíme a dobře s dresinkem promícháme.
Na talíř servírujeme salát, krutony z bagetky a zdobíme hoblinami parmazánu.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-21.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=789

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.