Na 4 porce budeme potřebovat:
Marináda:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1/2 bulvy fenyklu,
- šťáva z pomerančů,
- balsamicový ocet,
- 2 úhoři,
- 8 lístků šalvěje
Listový salát:
- směs salátových listů,
- pomerančové měsíčky,
- olivový olej,
- malinový ocet,
- sůl, pepř
Na marinádu orestujeme na olivovém oleji fenykl nakrájený na julien. Přilijeme k němu pomerančovou šťávu a necháme svařit. Pak přidáme balsamico.
Úhoře vykostíme a rozdělíme na porce. Na každou porci dáme lístek šalvěje a vytvoříme závitek, který napíchneme na špejli. Závitky dáme na 5 hodin do marinády marinovat.
Namarinovanou rybu vyndáme z marinády a lece ji osušíme. V pánvi rozpálíme olej a závitky na něm opečeme. Zalijeme je trochou marinády a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut. Opečený závitek ryby překrojíme na polovinu a servírujeme s listovým salátem.
Na listový salát smícháme více druhů salátových listů, k nim přidáme měsíčky pomeranče vykrájené bez blanek a ochutíme olejem, octem, solí a pepřem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spiz-z-uhore-marinovany-v-pomerancich-13-10-2009.html
Poslední tip, trik či komentář