- 1 kg krůtích prsou
- 1 kg vepřové panenky
- 1/2 kg anglické slaniny
- 4 nožičky klobásy (valašské)
- 6 kapií (3 červené, 3 žluté)
- 4–5 cibulí
- 2 kg brambor
- olivový olej
- 1–2 lžičky grilovacího koření
- 1–2 lžičky koření na americké brambory
- sůl, pepř
- zelenina na přízdobu (rajče, okurka, hlávkový salát, mrkev, hlávkové zelí)
Krůtí prsa a vepřovou panenku nakrájíme na kostky a vložíme do mísy s marinádou z olivového oleje, grilovacího koření, soli a pepře. Necháme uležet až dvě hodiny. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na kostky, klobásu na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kolečka.
Na špejle pak střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu, klobásu a kapii.
Plech vyložíme pečicím papírem, na kterém pak pečeme špízy při 170 až 190 ºC asi 30 až 45 minut. Kontrolujeme a můžeme podlévat vodou.
Brambory očistíme a na pánvi orestujeme do poloměkka. Plech vyložíme pečicím papírem, na který brambory vložíme, okořeníme a dopečeme v troubě.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spiz-ze-dvou-druhu-masa [On-line 20.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář