Ingredience
- hladká mouka 400 g
- půl balíčku kypřícího prášku 1 dávka
- půl lžičky soli 1 dávka
- nízkotučný tvaroh 250 g
- změklé máslo 250 g
- cibule 1 kus
- olej 50 ml
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
- zakysaná smetana 250 g
- niva 150 g
- červená paprika 1 kus
- rajčatový protlak 1 lžíce
Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, tvaroh a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučené ploše vyválíme na plát, pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech, kde ho rozkrájíme na zhruba 21 stejně velkých obdélníků. Na náplň oloupeme cibuli a nakrájíme na proužky. Stejným způsobem zpracujeme i papriku. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme hořčici, sůl a pepř. Směs smícháme se zakysanou smetanou a rozetřeme na těsto. Sýr pokrájíme na kostičky a klademe na povrch. Plech vložíme do předehřáté trouby. Papriku smícháme s protlakem a se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na těsto. Posypeme jakýmkoli nastrouhaným sýrem.
Zdroj: Stančiny chuťovky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/stanciny-chutovky [On-line 07.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář