reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeská kulajda

Ingredience

  • půl cibule 1 dávka
  • olej nebo máslo na smažení 100 g
  • hladká mouka 2 lžíce
  • smetana 200 ml
  • houby (mražené, sušené, čerstvé) 1 dávka
  • kopr 2 snítky
  • brambory 2 kusy
  • nové koření 3 kuličky
  • ocet 1 lžíce
  • vejce (1 celé na strávníka) 5 kusů
  • sůl 1 špetka

1. Na másle zpěníme cibulku, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme litrem převařené vody a dobře rozkvedláme. Přidáme nové koření, osolíme a za stálého míchání necháme provařit 15 minut. Poté vyjmeme kuličky koření a tyčovým mixérem rozmixujeme.

2. Dle potřeby přidáme opět převařenou vodu, na kostičky nakrájené brambory, houby (sušené předem namočíme) a kopr a vaříme další čtvrthodinu s občasným mícháním, až jsou brambory měkké.

3. Vlijeme smetanu, minutu povaříme a dál již nevaříme. Stranou dochutíme octem, popř. solí. Podle počtu strávníků vhodíme do polévky po jednom vejci a již nemícháme.

4. Každému do talíře dáme jedno ztracené vejce a ještě ozdobíme pokrájeným koprem.

Zdroj: Staročeská kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-kulajda [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.