reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chalupářská roštěná

Ingredience

  • hovězí roštěná 1 kg
  • sádlo 100 g
  • červená cibule 1 kus
  • hladká mouka na posypání 1 dávka
  • naložený barevný pepř 2 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

Maso nakrájíme na dvoucentimetrové roštěnky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném sádle. Přidáme na půlměsíce nakrájenou cibuli a naložený pepř. Orestujeme, podlijeme převařenou vodou a dusíme asi hodinu pod poklicí. Sledujeme, aby se nevypekla šťáva, a dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, necháme už bez poklice zredukovat šťávu a dochutíme maximálně solí. Podáváme s bramborem vařeným či šťouchaným, kaší, rýží apod.

Zdroj: Chalupářská roštěná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/chaluparska-rostena [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.