reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeský trhanec

Potřebujeme:

  • 4 žloutky,
  • 4 bílky,
  • ¼ l mléka,
  • ¼ l smetany,
  • 125 g moučkového cukru,
  • 350 g polohrubé mouky,
  • lžíci másla,
  • ovoce
  • kysanou smetanu,
  • vanilkový cukr, cukr
  • citrónovou kůru

Žloutky smícháme s mlékem, smetanou, cukrem, moukou a vymícháme v těsto. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta. Do pekáčku dáme máslo a v troubě necháme rozpustit. Těsto přidáme k máslu do pekáčku, posypeme ovocem a dáme péct na 10 minut na 220 °C do trouby.

Kysanou smetanu dochutíme cukrem a citrónovou kůrou. Když je trhanec upečený, lžící vykrajujeme kousky, dáváme na talíř a zdobíme dochucenou kysanou smetanou.

Zdroj: Staročeský trhanec; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/starocesky-trhanec.html [On-line 10.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.