2 porce
Ingredience
- 2 kuřecí prsa s kůží
- Tymián
- Hrubozrnná sůl
- Pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 kostičky másla
- 400 g nových brambor
- 50 ml olivového oleje extra virgin
- 1 svazek libečku
- 2 šalotky
- Sůl
- Pepř
Vezmeme prsíčka s kůží a potřeme je olejem. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Prsa položíme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka kůží dolu, zhruba 1 minutu. Poté obrátíme a pečeme opět minutu.
Na povrch masa položíme máslo. Následně pánev se steakem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při 190 °C.
Uvařené brambory opečeme na oleji, rozšťoucháme a přidáme nakrájenou šalotku s libečkem. Dochutíme je solí a pepřem.
Z trouby vyndáme hotová prsíčka. Maso necháme minutu odpočinout, aby se v něm usadila šťáva.
Když budeme péct kuřecí prsa s kůží, tuk se z ní přenese do masa, což vylepší jeho chuť.
Zdroj: Šťavnatý steak z kuřecího prsíčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1647-stavnaty-steak-z-kureciho-prsicka/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář