reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šťavnatý steak z kuřecího prsíčka

2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • Tymián
  • Hrubozrnná sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 kostičky másla
  • 400 g nových brambor
  • 50 ml olivového oleje extra virgin
  • 1 svazek libečku
  • 2 šalotky
  • Sůl
  • Pepř

Vezmeme prsíčka s kůží a potřeme je olejem. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Prsa položíme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka kůží dolu, zhruba 1 minutu. Poté obrátíme a pečeme opět minutu.

Na povrch masa položíme máslo. Následně pánev se steakem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při 190 °C.

Uvařené brambory opečeme na oleji, rozšťoucháme a přidáme nakrájenou šalotku s libečkem. Dochutíme je solí a pepřem.

Z trouby vyndáme hotová prsíčka. Maso necháme minutu odpočinout, aby se v něm usadila šťáva.

Když budeme péct kuřecí prsa s kůží, tuk se z ní přenese do masa, což vylepší jeho chuť.

Zdroj: Šťavnatý steak z kuřecího prsíčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1647-stavnaty-steak-z-kureciho-prsicka/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.