reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šťavnatý tvarohový nákyp

4 osoby

  • 330 g míchaného ovoce
  • tekuté sladidlo
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 vejce
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce krupice
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 bílé veky

lístky máty na ozdobeni
Směs omytého a osušeného ovoce nasypeme do hrnce. Přidáme několik kapek tekutého sladidla a mírně povaříme. Vmícháme škrob se 4 lžícemi studené vody, rozkvedláme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme dřeň. Z vajec oddělíme bílek od žloutků. Žloutky dáme do mísy s asi 1/2 lžičkou tekutého sladidla, citrónovou šťávou, krupicí a vanilkovou dření a vše elektrickým ručním šlehačem ušleháme do pěny. Tvaroh prolisujeme sítem. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s tvarohem jej přidáme do žloutkové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Bílé veky nakrájíme na 1 cm široké krajíčky. Klademe je střídavě po vrstvách s tvarohovou směsí do předem vymazané nákypové formy a pečeme v troubě asi 35 až 40 minut.
Nákyp upravíme na talíři s ovocnou omáčkou a podle chuti jej ozdobíme lístky máty. Příprava trvá asi 40 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.