reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z tuňáka se smetanovo-houbovou omáčkou, brambory La Ratte

  • steaky z chlazeného tuňáka (150 – 200 g) 5 kusů
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • sušené lesní houby 60 g
  • máslo 1 lžička
  • hladká mouka na zahuštění
  • hovězí bujon 1 kostka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kadeřavá petrželka 1 svazek
  • olivový olej 250 ml
  • čerstvý tymián/čerstvé oregana 3 snítky
  • citron 1 kus
  • brambory odrůdy la ratte 1 kg

 

Ve větší míse naložíme do oleje bylinky a osoleného a opepřeného tuňáka a necháme ho asi hodinu v lednici. Sušené houby spaříme v hrnku horkou vodou a necháme odstát cca 20 minut. Potom houby i s vodou nalijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu, přidáme půlku hovězího bujonu a za stálého varu mícháme, dokud se bujon nerozpustí. Potom přilijeme smetanu a zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Na konec přidáme petrželku a malou lžíci másla.

Brambory si opláchneme vodou a dáme vařit asi na 10 minut. Scedíme a necháme je vychladnout. Pak brambory rozkrojíme napůl, rozložíme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Brambory upečeme v rozehřáté troubě na 220 °C a pečeme asi 15 minut.

Na hodně rozpálené pánvi zprudka osmahneme tuňáka minutu až maximálně minutu a půl z každé strany. Podáváme s měsíčkem citronu.

Zdroj: Steak z tuňáka se smetanovo-houbovou omáčkou, brambory La Ratte; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-tunaka-0 [On-line 31.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.