reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steaky s holandskou omáčkou

Pro 4 osoby

  • 400 g žampionů
  • 2 cibule
  • 30 g anglické slaniny
  • 5 lžic oleje
  • 4 vepřové steaky(po 150 g)
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml bílého vína
  • balíček instanční holandské omáčky (250 ml}
  • 30 g sušených rajčat v oleji
  • snítky bazalky

Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kousky. Slaninu nakrájíme na jemné proužky a necháme dokřupava opéct ve 2 lžících oleje. Pak ji vyjmeme a necháme stát stranou. V tuku po slanině necháme zesklovatět cibuli. Přidáme čtvrtky žampionů a dusíme je tak dlouho, až se tekutina vydusí.
Mezitím omyjeme a osušíme steaky. Zbylé 3 lžíce oleje rozehřejeme na druhé pánvi a steaky v něm z obou stran 2 až 3 minuty zprudka opékáme. Osolíme a opepříme je a vyjmeme z pánve. Zbylou šťávu zalijeme bílým vínem, vmícháme holandskou omáčku a prohřejeme.
Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Bazalku omyjeme, lístky nasekáme a s rajčaty je přimícháme do omáčky. Osolíme a opepříme je a přimícháme opečené proužky slaniny. Steaky dáme na talíř spolu s houbami a  omáčkou o ozdobíme je lístky bazalky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.