Pro 4 osoby
- 400 g žampionů
- 2 cibule
- 30 g anglické slaniny
- 5 lžic oleje
- 4 vepřové steaky(po 150 g)
- sůl
- pepř
- 100 ml bílého vína
- balíček instanční holandské omáčky (250 ml}
- 30 g sušených rajčat v oleji
- snítky bazalky
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kousky. Slaninu nakrájíme na jemné proužky a necháme dokřupava opéct ve 2 lžících oleje. Pak ji vyjmeme a necháme stát stranou. V tuku po slanině necháme zesklovatět cibuli. Přidáme čtvrtky žampionů a dusíme je tak dlouho, až se tekutina vydusí.
Mezitím omyjeme a osušíme steaky. Zbylé 3 lžíce oleje rozehřejeme na druhé pánvi a steaky v něm z obou stran 2 až 3 minuty zprudka opékáme. Osolíme a opepříme je a vyjmeme z pánve. Zbylou šťávu zalijeme bílým vínem, vmícháme holandskou omáčku a prohřejeme.
Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Bazalku omyjeme, lístky nasekáme a s rajčaty je přimícháme do omáčky. Osolíme a opepříme je a přimícháme opečené proužky slaniny. Steaky dáme na talíř spolu s houbami a omáčkou o ozdobíme je lístky bazalky.
Poslední tip, trik či komentář