- steak z vysokého roštěnce 250 g
- kmín římský 2 špetky
- káva černá zrnková 35 g
- chilli mleté 18 g
- paprika sladká mletá červená 1 špetka
- mořská sůl 1 špetka
- pepř mletý 1 špetka
- olivový olej extra panenský 1 sklenice
Speciální výbava:
mlýnek na koření nebo hmoždíř s tloučkem
Připravte si:
Na marinádu:
opražená semínka římského kmínu, káva, chilli, paprika
Dále:
sůl, pepř, 4 steaky z vysokého roštěnce, každý by měl mít na váhu 250 g a 2,5 cm na výšku, extra panenský olivový olej
Pusťte se do toho:
1. V mlýnku na koření nebo v hmoždíři rozdrťte
semínka římského kmínu a kávová zrnka nebo expresso.
2. Přesypejte koření do misky, přidejte zbylé ingredience
na marinádu a vše promíchejte.
3. Do steaků vetřete olej a rovnoměrně je potřete
kávovou marinádou. Steaky zakryjte mikrotenovou
fólií a nechte je 20-30 minut odpočívat v pokojové
teplotě. Zatím připravte gril.
4. Na rozžhavený rošt nandejte steaky a grilujte
je pod zavřeným víkem. Otočte je jen jednou. Pro
stupeň propečení medium-rare počítejte s grilováním
6-8 minut. Poté je položte na tác a nechte
3-5 minut v klidu. Servírujte teplé.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/steaky-z-vysokeho-rostence-s-espreso-chilli-marinadou
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář