Ingredience
- 250 ml vody
- 200 g sušených datlí
- 2 lžíce kávy
- 1 lžička prášku do pečiva
- 60 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 50 ml whisky
- 200 g třtinového cukru
- 250 g smetany
- 190 g másla
- Vanilková zmrzlina
Do hrnce s vodou vhodíme nakrájíme datle a začneme vařit. Mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem. Postupně přidáváme cukr, poté jedno vejce, které zašleháme, a hned druhé. Do hrnce přidáme kávu a kypřící prášek. Stáhneme z plamene.
Následně k máslu přisypeme mouku, zašleháme a přidáme datle z hrnce. Opět promícháme. Pekáček vymažeme máslem a nalijeme do něj směs. Dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 až 30 minut při 175 stupních.
Mezitím si rozpustíme si máslo, cukr a smetanu. Mícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme.
Korpus vyndáme z trouby, propícháme špejlí, polijeme whiskou a omáčkou, kterou rozetřeme. Nakrájíme a podáváme se zmrzlinou.
Zdroj: Sticky toffe puding; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2143-sticky-toffe-puding/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář