Ingredience
- 1 kg brambor
- Kmín
- 1 cibule
- 1 pórek
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 100 g másla
- 50 ml bílého vína
- Sůl
- Pepř
- Slanina
- Pažitka
- Krůtí prso
- Tymián
V osolené a okmínované vodě začneme vařit brambory. Rozpálíme si pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibulku. K zesklovatěné cibulce přidáme nakrájený pórek. V misce si promícháme olivový olej a bylinky. Poté směsí potřeme prsa a začneme je péct na grilovací pánvi. Do pánve s cibulkou a pórkem přidáme nakrájenou slaninu.
Po chvilce přidáme máslo na zjemnění. Počkáme a přidáme trochu bílého vína. Až budou brambory měkké, přendáme je do pánve ke směsi. Nakonec ještě přidáme nakrájenou pažitku. A můžeme šťouchat. Prsa a brambory naservírujeme na talíř.
Zdroj: Šťouchané brambory a grilované krůtí prso; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1900-stouchane-brambory-a-grilovane-kruti-prso/ [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář