reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štrúdl z listového těsta

  • 1 listové těsto
  • strouhaná jablka
  • cukr
  • skořice
  • rozinky v rumu
  • strouhané mandle nebo oříšky
  • vejce
  • čokoláda nebo poleva
  • šlehačka
  • mátové lístky

Předem si připravíme náplň – smícháme jablka se 2 až 3 lžícemi cukru a posypeme skořicí, rozinkami a mandlemi.

Pak si tence vyválíme těsto, naneseme náplň a zavineme. Štrúdly umístíme na pečicí papír do pekáčku a potřeme mašlovačkou rozkvedlaným vejcem. Vložíme na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.

Štrúdly necháme vychladnout. Pak je krájíme ostrým nožem a před servírováním zdobíme roztavenou hořkou čokoládou (nebo polevou). Na zvláštní talířek dáme kopeček ušlehané šlehačky s mátovým lístkem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strudl-0 [On-line 7.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.