reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sugo pomodoro- zavařená omáčka z rajčat

4 porce

  • 0,5 kg konzervovaných, loupaných rajčat san marziano
  • 0,5 kg čerstvých rajčat
  • 1/2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ svazku bazalky
  • 40 g másla
  • cukr podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • Několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic

Rajčata, celer a bazalku omyjte a nakrájejte na kousky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a jemně nakrájejte. V kastrole nechte rozehřát olej s máslem, přimíchejte cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte nakrájená čerstvá a konzervovaná rajčata, mrkev, celer a za občasného zamíchání pomalu duste pod pokličkou do zhoustnutí. Pak přidejte bazalku, cukr a sůl podle chuti a sundejte z ohně. Nakonec omáčku propasírujte a ještě horkou nalijte do zavařovacích sklenic. Uzavřete je víčkem. Vychladlou omáčku uložte na suchém, chladném a tmavém místě.

Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [29.9.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.