4 porce
- 0,5 kg konzervovaných, loupaných rajčat san marziano
- 0,5 kg čerstvých rajčat
- 1/2 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ svazku bazalky
- 40 g másla
- cukr podle chuti
- Sůl podle chuti
- Několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic
Rajčata, celer a bazalku omyjte a nakrájejte na kousky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a jemně nakrájejte. V kastrole nechte rozehřát olej s máslem, přimíchejte cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte nakrájená čerstvá a konzervovaná rajčata, mrkev, celer a za občasného zamíchání pomalu duste pod pokličkou do zhoustnutí. Pak přidejte bazalku, cukr a sůl podle chuti a sundejte z ohně. Nakonec omáčku propasírujte a ještě horkou nalijte do zavařovacích sklenic. Uzavřete je víčkem. Vychladlou omáčku uložte na suchém, chladném a tmavém místě.
Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [29.9.2009]
Poslední tip, trik či komentář