reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sumčí filé špikované lanýži s bramborovou kaší a cuketami

4 porce

  • 80 dkg sumčího filé
  • 30 dkg cuket
  • 1 kg brambor
  • 15 dkg másla
  • 2 dl mléka
  • 5 dkg cibulových, řepných a pšeničných výhonků
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 2 ks burgundských lanýžů
  • sůl
  • pepř

Sumčí filé osolíme, opepříme a prošpikujeme lanýži nakrájenými na tenounké nudličky. Rybí masopotom na olivovém oleji pomalu propečeme.

Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Až nám brambory změknou, scedíme je a rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme tyčovým mixerem. Potom do brambor přidáme mléko a máslo a rozšleháme je.

Z cuket vykrojíme podlouhlé kapkovité tvary a vyřežeme do nich květinové vzory.

Při podávání nahromadíme bramborovou kaši doprostřed talíře, zapícháme do ní cukety a položíme na ni rybí filé.

Na zdobení můžeme použít výhonky a zbytek lanýžů. V tom případě můžeme lanýže buď nakrájet na plátky, nebo nastrouhat.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3785

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.