4 porce
- 60 dkg sumce
- 1 uzený pstruh
- 30 dkg cuket
- 30 dkg drobných brambůrků
- 10 dkg másla
- 2 dl vína Sougvinon Blanc
- 2 polévkové lžíce mouky
- 5 dkg strouhanky
- 1 dl smetany
- 1 svazeček kopru
- sůl
Sumčí maso si připravíme k vaření, osolíme a opepříme. Ze pstruha odstraníme páteř, načež takto vzniklé pstruží filé vložíme do sumce.
Máslo si na plotně rozehřejeme, vsypeme do něho mouku a opražíme. Potom stáhneme s ohně, zalijeme smetanou, zamícháme, a bude-li třeba, rozředíme trochou masového vývaru. Vrátíme na plotnu a počkáme, až se směs začne vařit. Ochutíme najemno nasekaným koprem. Přilijeme pár kapek vína Sougvinon Blanc, osolíme a opepříme.
Sumce obalíme v mouce a na středně velkém plameni ho upečeme. Když je ryba upečená, dáme ji na pekáč vymazaný máslem a zasypeme strouhankou. Vedle masa položíme plátky cuket, které jsme si předem osolili a opepřili. Cukety zakapeme olejem a pak v troubě 3-4 minuty grilujeme.
Na pánvi si znovu rozehřejeme máslo, které promícháme s vařenými a oloupanými brambůrky. Brambory potom ještě osolíme a posypeme najemno nasekanou petrželkou.
Podáváme tím způsobem, že pečenou rybu rozpůlíme a umístíme ji na talíř k brambůrkám a grilovaným cuketám. Zvlášť dáváme naběračkou na talíř koprovou omáčku, a to opatrně, abychom nepokapali ani sumce, ani zeleninu. Podle možnosti ozdobíme snítkou kopru a čerstvě mletým pepřem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3595
Poslední tip, trik či komentář