reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sumec na paprice s brynzovými haluškami – K vínu Portugeiser, ročník 2004, ze sklepů Gábora Kisse

4 porce

  • 40 dkg sumčího masa
  • 2 celé cibule
  • 1 db dužinaté papriky na plnění
  • 20 dkg mouky
  • 2 vajíčka
  • 20 dkg brynzy
  • 1 dl zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce mleté červené papriky
  • 5 dkg slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazeček petržele

Výrobu halušek zahájíme tím, že si ze slaniny nakrájené na kostičky vyškvaříme tuk. Rozbijeme vajíčka a přidáme k nim tolik mouky, kolik do sebe dokážou vstřebat. Promícháme, prohněteme, a bude-li třeba, rozředíme těsto několika kapkami vody. Potom do něho přidáme najemno nakrájenou petrželku, načež těsto rozškubeme na halušky, které uvaříme ve vodě. Až nám halušky změknou, scedíme je a promícháme s tukem vyškvařeným ze slaniny. Nakonec do nich zamícháme brynzu a dáme stranou, protože je budeme potřebovat až v okamžiku podávání.

Na oleji si mírně orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, načež k ní přidáme nadrobno nakrájenou papriku. Obojí ještě chvíli podusíme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme malým množstvím vody. Potom k zelenině přidáme rybí maso a 15-20 minut vaříme. Okořeníme solí a pepřem, přisypeme čerstvě nasekanou petrželku a nakonec ještě jídlo obohatíme smetanou.

Halušky umístíme na talíř do tvaru věnce, do jehož středu naběračkou naložíme porci sumce na paprice. Nakonec talíř ozdobíme petrželkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3577

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.