reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sumčí steak nadívaný uzeným pstruhem – doporučujeme k vínu Sougvinon Blanc, ročník 2004 ze sklepů Ottó Légliho

4 porce

  • 60 dkg sumce
  • 1 uzený pstruh
  • 30 dkg cuket
  • 30 dkg drobných brambůrků
  • 10 dkg másla
  • 2 dl vína Sougvinon Blanc
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 5 dkg strouhanky
  • 1 dl smetany
  • 1 svazeček kopru
  • sůl

Sumčí maso si připravíme k vaření, osolíme a opepříme. Ze pstruha odstraníme páteř, načež takto vzniklé pstruží filé vložíme do sumce.

Máslo si na plotně rozehřejeme, vsypeme do něho mouku a opražíme. Potom stáhneme s ohně, zalijeme smetanou, zamícháme, a bude-li třeba, rozředíme trochou masového vývaru. Vrátíme na plotnu a počkáme, až se směs začne vařit. Ochutíme najemno nasekaným koprem. Přilijeme pár kapek vína Sougvinon Blanc, osolíme a opepříme.

Sumce obalíme v mouce a na středně velkém plameni ho upečeme. Když je ryba upečená, dáme ji na pekáč vymazaný máslem a zasypeme strouhankou. Vedle masa položíme plátky cuket, které jsme si předem osolili a opepřili. Cukety zakapeme olejem a pak v troubě 3-4 minuty grilujeme.

Na pánvi si znovu rozehřejeme máslo, které promícháme s vařenými a oloupanými brambůrky. Brambory potom ještě osolíme a posypeme najemno nasekanou petrželkou.

Podáváme tím způsobem, že pečenou rybu rozpůlíme a umístíme ji na talíř k brambůrkám a grilovaným cuketám. Zvlášť dáváme naběračkou na talíř koprovou omáčku, a to opatrně, abychom nepokapali ani sumce, ani zeleninu. Podle možnosti ozdobíme snítkou kopru a čerstvě mletým pepřem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3595

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.