Ingredience
- 1 porce sumce
- 2 plátky anglické slaniny
- Sůl
- Pepř
- 1 stroužek česneku
- Snítka tymiánu
- 2 lžíce másla
- 150 g zelené čočky namočené čočky
- 1 mrkev
- 2 šalotky
- Mletý kmín
- 100 g másla
- 1 stroužek česneku
- Pažitka
- Citron
- Sůl
- Kajenský pepř
- 250 ml zeleninového vývaru
Filet zbavíme kůže, naporcujeme a všechny části lehce nasolíme a opepříme. Porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Poté rybu s máslem a tymiánem dáme na pekáč, kde ji dopékáme 7 až 8 minut při 185 stupních.
V rendlíku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl, máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Kdo má rád, může si přikápnout citronovou šťávu.
Zdroj: Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2203-sumec-ve-slanine-a-ragu-ze-zelene-cocky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář