reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky

Ingredience

  • 1 porce sumce
  • 2 plátky anglické slaniny
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Snítka tymiánu
  • 2 lžíce másla
  • 150 g zelené čočky namočené čočky
  • 1 mrkev
  • 2 šalotky
  • Mletý kmín
  • 100 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • Pažitka
  • Citron
  • Sůl
  • Kajenský pepř
  • 250 ml zeleninového vývaru

Filet zbavíme kůže, naporcujeme a všechny části lehce nasolíme a opepříme. Porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Poté rybu s máslem a tymiánem dáme na pekáč, kde ji dopékáme 7 až 8 minut při 185 stupních.

V rendlíku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl, máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Kdo má rád, může si přikápnout citronovou šťávu.

Zdroj: Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2203-sumec-ve-slanine-a-ragu-ze-zelene-cocky/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.