Rozpis na 4 porce:
- 600 g uzené vepřové kýty (šunky)
- 1500 ml světlého piva
- 1 velká cibule
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- dle potřeby tvrdší chléb (předem namočený ve 300 ml piva)
- 150 g čerstvých žampionů
- sůl, pepř
- 1 větší nastrouhaný křen
Maso ve větším hrnci zalijeme asi litrem piva, dolijeme vodou a uvaříme doměkka.
Kostičky cibule osmažíme na části másla a zaprášíme moukou. Přilijeme trochu vývaru, asi 200 ml piva a za stálého míchání přivedeme k varu. Dle potřeby zahustíme chlebem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.
Plátky žampionů na zbytku másla opečeme. Maso podáváme s křenem, žampiony, propasírovanou omáčkou a s houskovými knedlíky.
Poslední tip, trik či komentář