Ingredience
- 5 – 10 stroužků česneku dle chuti, 1 dávka
- mrkev 1 kus
- celer 1 kus
- sádlo 2 lžíce
- kvalitní zeleninový bujon 2 kostky
- vejce 3 kusy
- majoránka 1 lžíce
- šunka 300 g
- tvrdý sýr 300 g
- chléb 5 kusů
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
- zelená petrželka na ozdobu 1 dávka
Na rozpáleném sádle si orestujeme mrkev, celer a polovinu česneku. Dno zalijeme připraveným zeleninovým vývarem z litru a půl vody, přidáme majoránku a chvíli necháme projít varem. Poté přidáme rozkvedlaná vejce a necháme asi minutu povařit. Podáváme se šunkou, sýrem a opečeným chlebem, který dáme zvlášť do misek. Můžeme ozdobit naťovou petrželkou.
Zdroj: Sváteční česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-cesnecka [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář