Ingredience
- kuřecí prsní řízek 5 kusů
- niva 200 g
- strouhaný ementál 50 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- olej 1 dávka
- sladká mletá paprika 1 špetka
- sůl 1 špetka
na šťouchané brambory:
- brambory 800 g
- mléko 500 ml
- máslo 125 g
- sůl 1 špetka
1. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a opečeme na oleji. Nivu rozdrobíme do smetany, přidáme strouhaný ementál a za stálého míchání zahřejeme, aby se sýr rozpustil. Opečené řízky na talíři přelijeme omáčkou.
2. Zahřejeme si půl litru mléka, ve kterém necháme rozpustit máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu a nalijeme postupně mléko dle potřeby. Dobře rozšťoucháme.
Zdroj: Svatojánský steak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatojansky-steak [On-line 11.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář