reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svatojánský steak

Ingredience

  • kuřecí prsní řízek 5 kusů
  • niva 200 g
  • strouhaný ementál 50 g
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • olej 1 dávka
  • sladká mletá paprika 1 špetka
  • sůl 1 špetka

na šťouchané brambory:

  • brambory 800 g
  • mléko 500 ml
  • máslo 125 g
  • sůl 1 špetka

1. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a opečeme na oleji. Nivu rozdrobíme do smetany, přidáme strouhaný ementál a za stálého míchání zahřejeme, aby se sýr rozpustil. Opečené řízky na talíři přelijeme omáčkou.

2. Zahřejeme si půl litru mléka, ve kterém necháme rozpustit máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu a nalijeme postupně mléko dle potřeby. Dobře rozšťoucháme.

Zdroj: Svatojánský steak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatojansky-steak [On-line 11.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.