Potřebujeme:
- 4 roštěnky,
- 2-3 dcl šlehačky,
- cibuli,
- sardelovou pastu,
- kapary,
- masox,
- hladkou mouku,
- plnotučnou hořčici,
- citron,
- olej
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Nasekanou cibuli, kapary, sardelovou pastu smícháme a rozetřeme na roštěnky. Přidáme trochu bujonu, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso vyndáme, do výpeku vmícháme smetanu s moukou a hořčicí, provaříme, dochutíme šťávou z citronu a roštěnky vrátíme zpět. Podáváme s rýží.
Zdroj: ŠVÉDSKÉ ROŠTĚNKY; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/recepty/co-jirkovi-babicovi-uvarila-vilma-niklova-z-ulice.html [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář