- 200 g másla nebo rostlinného tuku
- 750 g švestek
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté skořice
- šťáva z 1/2 citronu
- 50 g nasucho opražených mandlových lupínků
- 1 lžíce moučkového cukru
- tuk na vymazání plechu
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme vejce a polohrubou mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a vypracujeme hladké těsto. Malý plech dobře vymažeme tukem a rozetřeme na něj těsto. Povrch hustě poklademe švestkami. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Rozkrájíme, řezy posypeme mandlemi a poprášíme moučkovým cukrem.
Poslední tip, trik či komentář