reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková pečené po rožmbersku

 

  • 700 g hovězího masa ze svíčkové
  • 100 g slaniny
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 2 dl červeného konzumního vína
  • mletý pepř
  • mletý zázvor
  • 2 celé hřebíčky
  • 4 zrnka nového koření
  • trochu tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce octa
  • masový vývar
  • sůl

Svíčkovou odblaníme, očistíme, protýkáme po vláknech slaninou a osolíme. V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme maso, posypeme pepřem a zázvorem, tlučeným hřebíčkem, novým kořením a tymiánem. Přidáme plátky celeru, pokrájenou petržel, cibuli a bobkové listy. Svíčkovou pečeme v troubě asi hodinu. Při pečení podléváme vlastní šťávou, vývarem a červeným vínem. Občas svíčkovou obracíme. Scezenou šťávu přelijeme přes nakrájenou svíčkovou.
Svíčkovou můžete připravit i ze zadního hovězího masa. V tomto případě je potřeba počítat s delší dobou pečení. Také je vhodné nechat maso před pečením odležet v nálevu z vody, octa, koření a zeleniny. Hotový pokrm podávejte s jemným knedlíkem. Před konzumací ozdobte plátek masa kolečkem citronu, lžičkou krémové smetany a brusinkami

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.