reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švýcarské sýrové řezy

  • 8 silnějších plátků šunky (3–4 mm)
  • 6 stejně silných plátků tvrdého sýra
  • 150 g pomazánkového másla
  • 100 g taveného sýra
  • 2 stroužky česneku (nebo trocha křenu)
  • zelená petrželka

Pomazánkové máslo utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem (nebo nastrouhaným křenem) na hladkou pomazánku. Jeden plátek šunky potřeme pomazánkou, na ni položíme plátek sýra, potřeme pomazánkou, položíme další plátek šunky a tak pokračujeme. Končíme čtvrtým plátkem šunky. Totéž uděláme ještě jednou. Oba hranolky dáme ztuhnout do ledničky a pak je nakrájíme na řezy. Každý kousek ozdobíme pusinkou pomazánky a kouskem petrželky. Podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svycarske-syrove-rezy [On-line 3.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.