reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrové fondue

  • bílé víno 300 ml
  • máslo 100 g
  • muškátový oříšek 1 hrst
  • sůl 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • česnek 2 stroužku
  • citron (šťáva) 0.5 kusů
  • sýr (např. gouda, eidam) 300 g
  • solamyl rozpuštěný ve vodě 1 lžička

V rendlíku ohřejeme víno s máslem a přidáváme koření. Muškátový oříšek nastrouháme, česnek jemně prolisujeme, přidáme citron a provaříme. Následně vsypeme nastrouhané a rozmačkané sýry, které necháme za neustálého míchání rozpustit. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme ji trochou Solamylu a provaříme. Dle chuti můžeme ještě dosolit a opepřit. Sýrovou hmotu vlijeme do keramické nádoby, která je součástí soupravy na fondue, a teplotu udržujeme ve vodní lázni. Nakrájíme kousky veky či jiného pečiva, které napichujeme na vidličky a namáčíme v sýrové omáčce. Můžeme použít i opečené párečky či malé opečené brambory.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-fondue [On-line 7.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.