Ingredience
- pomazánkové máslo 1 kus
- eidam 200 g
- žervé kapie 1 kus
- česnek 2 stroužky
- niva 50 g
- hermelín 50 g
- sušená pažitka 2 lžičky
- harrisa 1 lžička
na obalení:
- čerstvá pažitka 1 dávka
- mletá sladká paprika 1 dávka
- strouhaný parmezán 1 dávka
- mleté vlašské ořechy 1 dávka
1. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a rozdělíme na čtyři části. Podle příchutí přidáme pomazánkové máslo a sušenou pažitku a umícháme tužší pomazánku. Nebo přidáme kapiové žervé a lžičky Harissy. Do třetice k eidamu přidáme pomazánkové máslo a česnek.
2. Na hrubším struhadle nastrouháme nivu a hermelín. Přidáme další pomazánkové máslo a zbytek nastrouhaného eidamu. Všechny pomazánky dáme vychladit aspoň na hodinu do ledničky.
3. Vychlazené hmoty vyjmeme a tvoříme z nich kuličky, které obalujeme podle příchutě: Pažitkové v čerstvě nasekané pažitce, žervé s Harissou ve sladké mleté paprice, česnekové v mletých ořeších a ty z nivy ve strouhaném parmezánu. Podáváme se světlou a tmavou bagetkou.
Zdroj: Sýrové kuličky, bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-kulicky-bagetka [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář