reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Datlové bochánky s karamelem

Ingredience

  • hrnek pokrájených sušených datlí 1 dávka
  • 3/4 hrnku vařící vody 1 dávka
  • jedlá soda 1 lžička
  • máslo 50 g
  • 2/3 hrnku hnědého cukru 1 dávka
  • vejce 2 kusy
  • 3/4 hrnku hladké mouky 1 dávka
  • prášek do pečiva 1 sáček

poleva:

  • necelé dva hrnky vychlazení smetany ke šlehání 1 dávka
  • máslo 100 g
  • půl hrnku hnědého cukru 1 dávka

1. V kastrůlku smícháme datle, horkou vodu a sodu, necháme přejít varem a dáme na pět minut zchladnout. Potom přidáme máslo a cukr a vymícháme do hladka. Přidáme celé vejce, mouku s práškem a zamícháme. Rozdělíme do tvořítek nebo formiček a pečeme při 180 stupních 15–20 minut.

2. Poleva: Cukr, šlehačku (¾ hrnku) a máslo za stálého míchaní zahříváme na mírném ohni v rendlíku tak dlouho, než se cukr úplně rozpustí.

3. Vychlazenou smetanu (1 hrnek) vyšleháme do pevné šlehačky.

4. Upečené bochánky servírujeme vlažné, polité polevou a ozdobené šlehačkou.

Zdroj: Datlové bochánky s karamelem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/datlove-bochanky-s-karamelem [On-line 07.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.