reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka po marocku

Ingredience

  • vepřová panenka vcelku 1 kg
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžíce
  • půl lžíce kurkumy 1 dávka
  • půl lžíce práškového koriandru 1 dávka
  • půl lžíce římského kmínu 1 dávka
  • čtvrt lžičky šafránu 1 dávka
  • mletá paprika 1 lžíce
  • 2 hrnky kuřecího vývaru 1 dávka
  • zelené olivy 1 hrst
  • citronová kůra z jednoho citronu 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

salátová příloha:

  • kuskus 240 g
  • vřelá voda 360 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • sušená rajčata 1 dávka
  • kalamatské olivy (řecké) 1 dávka
  • kapie 1 kus
  • plechovka cizrny 1 kus
  • kuličky hroznového vína 1 dávka
  • lístky čerstvé máty 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • jarní cibulka 0 svazků

1. Na přípravu panenky jsou potřeba dvě pánve: Na jedné pánvi pomalu a za stálého obracení opékáme asi dvacet minut celou panenku na lžíci oleje. Necháme krátce odpočinout.

2. Omáčka: Na druhé pánvi zpěníme na lžíci oleje cibulku, česnek a zázvor, poté přidáme všechno koření, vývar a zbytek ingrediencí. Na mírném ohni zredukujeme omáčku na polovinu.

3. Kuskus salát: Do větší mísy nasypeme kuskus, který zalijeme vroucí vodou, osolíme a opepříme. Přidáme olej a po zamíchání necháme deset minut odpočívat. Když se tekutina vsákne, vidličkou kuskus prokypříme a vmícháme ostatní, najemno nakrájené ingredience. Takto připravenou přílohu podáváme k masu.

4. Osmahnutou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a kuskusem se zeleninou.

Zdroj: Vepřová panenka po marocku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-po-marocku [On-line 07.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.