- hermelín 2 kusy
- šunkový sýr 60 g
- tavený sýr 100 g
- máslo 60 g
- sůl 1 špetka
- bílý pepř 1 špetka
- nasekaná pažitka 1 lžíce
- sekané vlašské ořechy 40 g
- šunka 4 plátky
- čerstvá bageta 1 kusu
- na ozdobení
- pomazánkové máslo s pažitkou 2 lžíce
- cherry rajčata 4 kusy
- salát lollo biondo 4 lístky
- šunka 1 plátek
- tvrdý sýr 1 plátek
- petržel 1 snítka
Do misek dáme zvlášť smetanový tavený sýr a zvlášť šunkový sýr. Rozdělíme k nim máslo, osolíme a opepříme. Do smetanového sýra přidáme pažitku. Sýry – každý zvlášť – dohladka vyšleháme.
Hermelíny rozpůlíme a na vnitřní stranu každé půlky rozetřeme šunkový sýr, který přikryjeme dvěma kolečky šunky. Šunku potřeme vrstvou pažitkového sýra a posypeme ořechy. Vrátíme vrchní díl Hermelínu a lehce přimáčkneme. Hermelíny zabalíme do fólie a uložíme do chladničky alespoň na dvě hodiny.
Na talíře dáme listy salátu. Plátek šunky a sýra nakrájíme na proužky a rajčata rozpůlíme. Hermelíny rozkrojíme na čtyři díly, položíme na salát a ozdobíme pažitkovým máslem, rajčaty, proužky šunky a sýra a kouskem petrželky. Podáváme s čerstvou bagetkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrovy-dort [On-line 3.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář