2 porce
Ingredience
- 25 g bulguru
- 2 rajčata
- 2 jarní cibulky
- 1 malá červená cibule
- 1 citron
- 1 svazek listové petržele
- ½ svazku máty
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice a necháme nabobtnat. V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a vložíme je do kastrůlku s vodou. Až se spaří, vylovíme je z vody a oloupeme. Potom je rozkrojíme a zbavíme středů. Takto upravená rajčata nakrájíme na kostičky.
Mezitím nasekáme petržel a mátu. Nabobtnaný bulgur slijeme přes síto a okapaný vrátíme do mísy. Vsypeme k němu rajčata, nasekanou petržel a mátu. Nasekáme cibulku a přidáme k salátu. Do salátu vymačkáme šťávu z citronu a zakápneme olejem. Potom už jen dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Tabouleh; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1685-tabouleh/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář