4 porce
- 135 g másla
- 1 stroužek česneku
- 65 g strouhaného parmezánu
- 1 malý bílý lanýž Alba nebo černý lanýž Norcia
Máslo si rozehřejeme v pánvi na středně silném plameni. Vhodíme česnek a zahříváme tak dlouho, až nám máslo začne pěnit a posléze získá zlatohnědou barvu. Nakonec scedíme.
Těstoviny mezitím uvaříme ve velkém hrnci vřelé a osolené vody do poloměkka, na stupeň tvrdosti al dente. Potom tagliatelle scedíme, vrátíme zpět do hrnce, zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme parmezánem. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.
Porcujeme do předehřátých talířů a neseme na stůl. U stolu potom škrabkou na brambory krájíme na každou porci několik velmi tenkých plátků lanýže.
Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3839
Poslední tip, trik či komentář