reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tagliatelle s lanýži

4 porce

  • 135 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 65 g strouhaného parmezánu
  • 1 malý bílý lanýž Alba nebo černý lanýž Norcia

Máslo si rozehřejeme v pánvi na středně silném plameni. Vhodíme česnek a zahříváme tak dlouho, až nám máslo začne pěnit a posléze získá zlatohnědou barvu. Nakonec scedíme.

Těstoviny mezitím uvaříme ve velkém hrnci vřelé a osolené vody do poloměkka, na stupeň tvrdosti al dente. Potom tagliatelle scedíme, vrátíme zpět do hrnce, zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme parmezánem. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.

Porcujeme do předehřátých talířů a neseme na stůl. U stolu potom škrabkou na brambory krájíme na každou porci několik velmi tenkých plátků lanýže.

Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3839

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.