- větší brambory 14 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- vejce 1 kus
- česnek 10 stroužků
- olej 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- strouhanka 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
Masová směs
- kuřecí řízky 4 kusy
- malá plechovka půlených žampionů 1 kus
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- jarní cibulka 1 svazek
- sterilovaná kapie 1 dávka
- grilovací koření 1 dávka
- olivový olej 100 ml
- nastrouhaný eidam 300 g
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku, strouhanku a vše smícháme. Z těsta na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky.
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme žampiony, cibulku, kapii, drůbeží kořeni a grilovací kořeni, sůl a pepř podle chuti. Zalijeme deci oleje a necháme den rozležet v lednici. Pak masovou směs prudce orestujeme na rozpálené pánvi. Přilijeme dvě deci vody a drůbeží bujón a směs necháme provařit. Na závěr lehce zahustíme zásmažkou z oleje a hladké mouky, nebo instantní jíškou.
Bramboráky do poloviny naplníme masovou směsí, zbytek placky přehneme přes náplň a posypeme eidamem.
Zdroj: Střecha; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tajemstvi-v-bramboraku [On-line 6.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář