reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tajemství v bramboráku

  • větší brambory 14 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka
  • vejce 1 kus
  • česnek 10 stroužků
  • olej 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • strouhanka 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce

Masová směs

  • kuřecí řízky 4 kusy
  • malá plechovka půlených žampionů 1 kus
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • jarní cibulka 1 svazek
  • sterilovaná kapie 1 dávka
  • grilovací koření 1 dávka
  • olivový olej 100 ml
  • nastrouhaný eidam 300 g

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku, strouhanku a vše smícháme. Z těsta na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky.

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme žampiony, cibulku, kapii, drůbeží kořeni a grilovací kořeni, sůl a pepř podle chuti. Zalijeme deci oleje a necháme den rozležet v lednici. Pak masovou směs prudce orestujeme na rozpálené pánvi. Přilijeme dvě deci vody a drůbeží bujón a směs necháme provařit. Na závěr lehce zahustíme zásmažkou z oleje a hladké mouky, nebo instantní jíškou.

Bramboráky do poloviny naplníme masovou směsí, zbytek placky přehneme přes náplň a posypeme eidamem.

Zdroj: Střecha; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tajemstvi-v-bramboraku [On-line 6.6.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.