reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarská omáčka

Na 300 ml

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek
  • 25 g nasekaných kapary
  • 2 lžíce najemno nakrájených lístků hladkolisté petrželky

Vařte jako šéf kniha

 

Připravte si klasickou majonézu podle receptu >>

Všechny ostatní suroviny opět musí mít pokojovou teplotu.

Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a metličkou pomalu šlehejte.

Smíchejte oba druhy oleje a za sálého šlehání jej přidávejte stejným způsobem jako u majonézy.

Nakonec do směsi vmícháme čerstvou citronovou šťávu, dle chuti přidáme pepř a sůl a takto máme připraven základ majonézy.

Do té postupně vmícháme nakrájené šalotky, nakládané okurky, kapary a petželku.

Důkladně promícháme a můžeme ihned servírovat.

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.