Potřebujeme:
- 500g hovězí svíčkové nebo falešné svíčkové,
- 4 žloutky,
- 100 ml kvalitního olivového oleje,
- 2 lžíce dijonské hořčice,
- 2 lžíce worchesterské omáčky,
- 1 lžíci koňaku,
- několik kapek tabaska,
- 4 jarní cibulky,
- 4 lžíce kapari,
- čerstvě mletý pepř,
- celozrnný chléb na topinky,
- 4 stroužky česneku,
- olej na opékání,
- sůl
Chladné maso očistíme, odblaníme a naškrábáme ostrým nožem nebo nameleme na ručním mlýnku. V žádném případě nesekáme v robotu – kutru, protože maso pak zahřejeme a znehodnotíme. Pak směs promícháme s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem – ten maso zjemní. Přidáme ostatní najemno nasekané ingredience, žloutky a promícháme. Dáme chladit.
Na rozpáleném oleji opečeme topinky, které potřeme česnekem. Lepší varianta je, že z tenkých plátků chleba vykrájíme kolečka, která potřeme česnekem a opečeme v troubě, potřeme je tatarákem a stiskneme k sobě.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tatarsky-biftek-14-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář